Baby body language!
Share
Baby body language. Een term die we nog niet vaak gehoord hebben en dat komt omdat er misvattingen zijn over de lichaamstaal die een baby uit. Ze worden verkeerd geïnterpreteerd en daardoor gaan we volledig voorbij aan het verhaal van de baby!
Mijn missie is om iedereen de lichaamstaal van de baby te laten begrijpen zodat elke baby zich vooral daadwerkelijk gezien en gehoord gaat voelen!
Tijdens de 3 trimesters zijn er verschillende strategieën die een baby in kan zetten om een negatief navelstrengeffect te verminderen. Hoeveel effect deze strategieën hebben hangt helemaal af van de ernst en de duur van de stress en in welk trimester de zwangerschap zich bevindt.
Tijdens het eerste trimester heeft de foetus minder opties dan in de andere 2 trimesters. Dit komt omdat de foetus in het eerste trimester veel kwetsbaarder is omdat hun organen nog aan het vormen zijn. organen die zich nog volop aan het ontwikkelen zijn worden sterker beïnvloed door een negatieve bloedstroom vanuit de moeder.
Wanneer een baby, in welk trimester dan ook in de baarmoeder een overlevingsstrategie heeft in moeten zetten, zal zich dit later in het leven voortzetten als baby body language.
Baby body language.
Baby body language is net als emoties een lichaamstaal die iedere baby over de hele wereld 'spreekt'. Maar waar emoties wel herkent worden is dit met baby body language een ander verhaal. De gebaren en bewegingen worden niet herkent en daardoor verkeerd of helemaal niet opgemerkt.
Een baby zet deze body language in omdat de baby wilt vertellen hoe zijn prenatale periode is geweest. Hij heeft iets te verwerken en heeft jullie als ouders daar keihard bij nodig. Jullie als ouders, kunnen je baby helpen wanneer je baby body language gaat zien, gaat herkennen en gaat begrijpen.
Wanneer je als ouders, samen met een babycoach oprecht aandacht besteedt aan de prenatale periode van jullie baby, zul je echt gaan zien en gaan begrijpen dat jullie baby je iets wilt vertellen. Dit is vaak door middel van geluidjes en bepaalde bewegingen die de baby met regelmaat laat zien! Wanneer je samen met de babycoach het proces zal starten zal dit vaak samen gaan met herinneringshuilen. Dit kan enorm heftig zijn maar is onderdeel van het proces en jouw baby wilt echt zijn verhaal vertellen.
Voorbeelden baby body language.
1: Buikspieren aanspannen.
De baby spant zijn buikspieren aan en trekt zijn beentjes omhoog zodat hij zich in een ronde positie bevindt.
2: Overstrekken.
De baby overstrekt zich, de spieren in de onderrug zijn aangespannen waardoor de buik als het ware naar voren wordt geduwd.
3: Trappelen en zwaaien.
De baby maakt heftige bewegingen met zijn armpjes en beentjes.
4: Een starende blik.
Deze baby is vaak gedissocieerd. Je ziet deze baby wat in de verte staren en het is lastig om er een emotionele verbinding mee te maken. Het zijn vaak de rustige baby's die veel slapen. Ze worden gezien als rustige en makkelijke baby's terwijl er vanbinnen zoveel gaande is!
Dit zijn enkele voorbeelden van baby body language, maar in totaal kennen we 14 verschillende soorten.
Vraag jij je weleens af of jouw baby, baby body language laat zien? Heb je veel stress tijdens de zwangerschap ervaren of waren de omstandigheden voor jouw ongeboren baby niet optimaal? Huilt jouw baby nu veel of maakt het met regelmaat bewegingen? Dan wilt jouw baby zijn verhaal vertellen en zich hierin gezien, gehoord en geliefd voelen!
Het kan enorm helpen om een babycoach mee te laten kijken in jullie gezin en jullie te begeleiden in het begrijpen en verwerken van overweldigende imprints in de prenatale periode.
Kijk eens op:
www.sterrenwijskindercoaching.nl
Baby -en kindercoach in Culemborg en omgeving!