Doorgaan of toch stoppen!

Wanneer je zo af en toe mijn blogs leest, weet je dat ik soms openhartig en eerlijk dingen deel over zowel het ouder -als het ondernemerschap. 
Van buitenaf lijkt alles zo mooi en goed te gaan, maar als je wat dieper graaft heeft het ook zeker een kant die minder mooi is. 

Afgelopen vrijdag werd door de boekhouder DE vraag gesteld. Ik zit er flink mee in mijn maag en mijn hoofd draait overuren! 

Doorgaan of toch stoppen! 

Terwijl ik het nu zo schrijf voel ik de tranen in me opwellen. De brok in mijn keel neemt de overhand en eigenlijk ben ik moe, zo ontzettend moe. 

Afgelopen vrijdag kwam de boekhouder langs, die ook onze inkomstenbelasting regelt. Vorig jaar had ik de boekhouding niet op orde en samen hebben we deze helemaal op orde gebracht. Ik weet nu hoe ik de belangrijkste dingen in de boekhouding moet zetten en zij voeren enkel nog 1x in de 3 maanden een controle uit. Dit jaar stelde hij me DE vraag of ik wel met Littlemay.nl door moet gaan. Voor het tweede jaar op rij is de investering groter dan de opbrengst, wat eigenlijk betekent dat je geen gelijk heb gedraaid, laat staan winst. Dik verlies onder de streep! 

Van de lieve mevrouw van MRS E-commerce heb ik zo vaak gehoord dat de meeste webshops er binnen 2 jaar mee (moeten) stoppen. Zo impulsief als dat ik aan dit avontuur begon, heb ik altijd geroepen tegen mezelf, DAT OVERKOMT MIJ NIET. Ik hoor niet bij die groep mensen die er binnen 2 jaar mee stopt.

Met 0 verstand van het hele bedrijf gebeuren maar elke dag opnieuw met 1000% energie en vertrouwen heb ik mezelf inmiddels al zoveel aangeleerd, heb ik de afgelopen 2 jaar zo verschrikkelijk veel geïnvesteerd om het nu af te schrijven? 

En dan nu? Is die vraag toch gesteld, is het wel rendabel om door te gaan of kun je beter stoppen? Het is zonde als je blijft investeren terwijl het je tegelijkertijd weinig oplevert! 

Ga je voor je verstand of kies je toch het pad van je hart? 

Ik weet hoe het is als je een bedrijfje probeert op te starten en het mislukt. Ik heb het al eens eerder meegemaakt. Overigens lag de keuze om daarmee te stoppen volledig bij mezelf en deed het toch een stuk minder pijn. De opgedane kennis kan ik altijd nog op mijn werk van toepassing brengen! 

Maar stoppen met Littlemay.nl? Mijn derde kindje, ik weet dat ik kan stoppen, dat het misschien wel verstandig is, maar of ik het wil in de grote vraag. Ga ik met verstand kiezen en stop ik, of volg ik mijn hart en ga ik door? Heb ik genoeg vertrouwen erin dat mijn bedrijfje uiteindelijk goed zal gaan lopen of stop ik met investeren, geef ik op en voelt het alsof ik gefaald heb? Gefaald dat me weer iets niet is gelukt?

Ik heb even tijd nodig om goed na te denken, de juiste keuze te maken en de voor en tegens naast elkaar neer te leggen! 

Volgende week deel 2! 

Terug naar blog

1 reactie

Investeer in een coach, iemand die verstand heeft binnen jouw vakgebied en gun jezelf de handvaten. Dan kan je daarna hetgeen je het liefst doet, met winst doen! Succes met de beslissing!

Stephanie

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.