Geboren worden, een hele marathon!

Wat veel van jullie misschien nog niet weten, hierna wel! Is dat ook mijn eigen praktijk voor kindercoaching heb. Kindercoaching met de kracht van het geboorteverhaal. En dan denk je misschien, met de kracht van het geboorteverhaal? JA, want wie wij zijn, met onze overtuigingen, onze karaktereigenschappen en onze belemmeringen is al bepaald in de baarmoeder. Mijn streven is om eerst naar het geboorteverhaal te kijken, zonder het kind te belasten met therapie.

Wil je hier meer over weten? Dan verwijs ik je graag door naar: www.sterrenwijskindercoaching.nl 

Geboren worden is net een hele marathon!

Iedere baby wilt de manier van zijn eigen geboorte zelf bepalen, in zijn eigen tempo. Een baby bereidt zich daar al die maanden op voor in de buik. Maar wat als dit nu anders gaat dan hij van tevoren bedacht had?

Je kunt geboren worden vergelijken met een marathon. Stel het je maar eens voor! Je traint al die maanden voor die ene marathon en bereidt je hier fysiek, mentaal en emotioneel op voor. Je bent er bijna, de finish! En kort voor de finish wordt je geremd. Je wordt tegen gehouden, je komt vast te zitten in de menigte, er wordt hardhandig met je omgegaan of je wordt goed bedoeld achterin de auto gezet om vervolgens op die manier de finish te halen. Hoe zou jij je dan voelen?

De finish heb je wel gehaald, maar absoluut niet op de manier zoals jij je dat had voorgesteld toch? Daar heb je niet al die maanden voor getraind en je fysiek, mentaal en emotioneel op voorbereidt. Je bent misschien wel woest of juist enorm verdrietig. Het lijf dat strak stond van de spanning, klaar om te presteren en te knallen, is aan het trillen, voelt zwaar en kwetsbaar.

Je wilde zo graag op jouw eigen manier de finish halen en je was ervan overtuigd dat je hem uit zou lopen, hoe zwaar de race ook zou zijn. Je had je immers voorbereid en keek uit naar dat euforische moment. Dat je het helemaal op eigen kracht gehaald zou hebben zou onbetaalbaar zijn geweest en daar zou je nog jarenlang aan terugdenken en op kunnen teren. Maar van dat moment, daar is niets van terecht gekomen.

Een baby is heel goed in staat om zijn eigen geboorte te initiëren en dit in zijn eigen tempo af te ronden. Soms lukt dit door omstandigheden niet en heeft de baby hulp nodig. Deze ervaringen worden onthouden en kunnen later in het leven voor belemmeringen zorgen. Belemmeringen die jou of je kind nu misschien in de weg staan, maar weet dat als je dit gedrag gaat begrijpen, het ineens heel logisch is en je de onvervulde behoefte kunt vervullen. Wat heb jij of je kind nodig om te zorgen dat deze belemmeringen jou niet langer in de weg staan? 

Wil je meer weten? Neem dan vrijblijvend contact op, dan kijken we samen verder! 

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.