Hoe een uitje met de trein een spannend avontuur werd!

''Mama, mama! Is het al donderdag? Nee, lieverds nog een paar nachtjes slapen! Ooohh waarom niet, ik wou dat het al donderdag was! Dat snap ik, je vind het spannend hé?''

Al dagen waren ze er druk mee! Spontane dingen kunnen we met onze kids niet doen, we bereidden ze hier al dagen op voor. We zouden op donderdag met de trein gaan shoppen en frietjes gaan eten bij de Mac. Eigenlijk was dit al het belangrijkste onderdeel van het uitje! Elke dag hebben we het er met de kinderen over gehad en bereidden we ze zo goed mogelijk voor zodat het een beetje spanning weg neemt.

Gisteravond kwam de jongste weer. ''Mama, ik vind het zo spannend!'' en ondanks dat dit ongeveer al de 100e keer in 3 dagen was, probeer ik rustig te blijven. ''Wat vind je spannend?'' Ze kon het zo goed vertellen en dan met alle zorgberichten over haar taalontwikkeling was ik toch maar even trots! ''Mama, ik vind de trein zo spannend! Ik weet niet zo goed hoe ik erin moet stappen.'' Je zou kunnen denken, kind waar maak je je druk over, maar alle kleine details zijn voor beide kids zo groot.

De jongste vertelt dan graag, terwijl de oudste zich introvert uit. Aan zijn hele doen en laten merken we dat hij het ook heel spannend vind, zien we hem constant observeren en alles in zich opnemen. Je kunt je voorstellen dat al die indrukken en prikkels doodvermoeiend zijn. En dan hadden we nog het grootste probleem. Namelijk, een losse tand! Hij keek al die dagen al uit naar zijn Big Mac, maakte er een heerlijke nep hap bij en genoot al van de gedachte dat hij een Big Mac zou gaan eten! En die losse tand, waarvan we echt dachten dat hij er voor het shoppen uit zou gaan, zat er nog in. Dikke tranen natuurlijk bij de Mac want hij kon niet eten. Met zijn hoogsensiviteit voelt hij het gevoel nog extremer en hij was natuurlijk erg teleurgesteld dat hij niet kon eten waar hij zich zo op verheugd had.

Al met al was het een gezellig uitje, merkte ik dat ik aan het genieten was van het moeder zijn, er voor ze te kunnen zijn en heerlijk even met zijn 4en op pad te gaan. We hebben gelachen, we hebben kusjes uitgedeeld, tranen gedroogd en natuurlijk heerlijk geshopt!

De ontlading bij thuiskomst nemen we maar even voor lief! We hebben soms echt geen idee hoe vermoeiend en intens zo'n uitje eigenlijk is! We hebben genoten en dat was voor nu even het allerbelangrijkste!

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.