Diverse mogelijkheden met de sensorische pittenzakjes van Littlemay.nl

Wie kent ze niet, de sensorische pittenzakjes! Sensorisch speelgoed wordt steeds populairder en de sensorische pittenzakjes zijn hieraan een geweldige toevoeging! En hoewel je ze vooral zal kennen vanuit het speellokaal van de kleuters, zijn ze ook voor thuis fantastisch speelmateriaal.

Wat zijn nu eigenlijk sensorische pittenzakjes?

Sensorische pittenzakjes zijn stoffenzakjes die voornamelijk gevuld zijn met kersenpitten. Iets anders kan natuurlijk ook, dat maakt de sensorische beleving weer net even anders. Bij Littlemay.nl hebben we ze gevuld met kersenpitten en zijn ze gemaakt van verschillende stofjes zoals teddystof, wafel stof, hydrofiel stof en stof in effenkleur en met print. Want ook verschillende stofjes zorgen voor een optimale sensorische beleving. En naast dat de pittenzakjes voor een sensorische beleving zorgen, zijn er ook tal van speel -en leermogelijkheden, want;

Pittenzakjes hebben een bepaalde eigenschap die een bal niet heeft. De pittenzakjes zijn vervormbaar en zowel voor het gooien als het vangen kan het jonge kind de pittenzak met bijv. zijn vingers grijpen. Het vangen van een pittenzak lukt ze dan ook sneller dan een bal. Doordat de pittenzak vervormbaar is, zijn ze bij uitstek geschikt om diverse werp -en vangoefeningen te doen. 

Wat kun je met sensorische pittenzakjes?

Sensorische pittenzakjes hebben tal van mogelijkheden en zijn daardoor geschikt voor een brede leeftijdscategorie. Zo kun je de sensorische pittenzakjes al bij jonge baby's inzetten. Laat de baby lekker experimenten, ontdekken en onderzoeken welke mogelijkheden er voor hen al zijn met de sensorische pittenzakjes. Wanneer het kind wat ouder wordt, zul je zien dat het spel met pittenzakjes veranderd. Er wordt bewuster en doelgerichter mee gespeeld, doordat ze bijv. hoog in de lucht worden gegooid waarnaar ze, ze daarna weer proberen te vangen. 

We hebben verschillende spelmogelijkheden speciaal voor jou in een handige poster gezet welke je helemaal gratis kunt downloaden.

Het leuke van deze spelletjes is dat ze voor een brede leeftijdscategorie zijn, maar ook in moeilijkheidsgraad zijn aan te passen en  jou wellicht op ideeën brengt voor andere spelletjes!

Download de GRATIS poster hier!

 Gebruik de pittenzakjes als kruik!

Omdat de pittenzakjes van Littlemay.nl gemaakt zijn van een stevige stof en gevuld zijn met kersenpitten, kun je onze pittenzakjes ook verwarmen. Leg de pittenzakjes even op de verwarming en leg hem daarna bij jouw kleintje op de buik of bijv. in de wieg.

Shop de pittenzakjes van Littlemay.nl

We maken onze sensorische pittenzakjes helemaal zelf! We hebben ze uiteraard zelf getest en weten daardoor dat ze van goede kwaliteit zijn. Je shopt de sensorische pittenzakjes in 4 varianten.

Shop de sensorische pittenzakjes hier!

 

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.