1 Jaar Littlemay.nl | Mijn ondernemersreis

Wauw, mijn eerste jaar met Littlemay.nl is voorbij gevlogen, echt bizar! Maar wat een mooi eerste jaar was het.

Een jaar vol keuzes, beslissingen, creativiteit, dansjes, potjes huilen, blijdschap, groei, ontwikkeling en trots!
Ik kan het niet anders omschrijven en mijn eigen webshop.... Ik vind het fantastisch, mijn 3e kindje! 

Een impulsief idee, een sprong in het diepe en zonder enige ervaring besloot ik een jaar geleden een webshop te starten. Ik had een hele kleine webshop op de website van mijn praktijk als kindercoach maar dit voelde niet goed. Ik wilde de juiste mensen op de juiste plek ontvangen. Vanwege meerdere omstandigheden stond de praktijk op een zeer laag pitje, maar ik wilde wel iets doen.

En zo besloot ik de webshop los te gaan koppelen van de praktijk. Onder een nieuwe naam, eigen website en met de intentie om te gaan groeien. Kun je je voorstellen dat ik ooit met alleen gekleurde rijst begonnen ben? Nee, ik ook niet meer. 

Een nieuwe naam bedenken vond ik best lastig. Want wat is nu een pakkende naam die helemaal bij mij past. Little May heeft voor mij een bijzondere betekenis. In mei 2014 ben ik een kindje verloren, ik sta in deze maand altijd even extra stil bij dit verlies. Als herinnering aan dit kindje besloot ik dat de naam van de webshop Little May moest gaan heten. Voor jou dus misschien een gewone webshopnaam, voor mij 1 met een bijzondere betekenis! En dat het een webshop voor baby&kind moest worden, is natuurlijk wel duidelijk. 

Ik wilde een nieuwe website maken die echt voor een webshop bedoeld is. Dus zo gezegd, zo gedaan! Ik opende mijn website en begon deze te bouwen. Zonder enige ervaring, maar gewoon wat doen en doorzettingsvermogen kom je echt een heel eind! Ik schreef teksten, maakte product foto's en knalde de producten in de webshop. Maakte een nieuwe Instagrampagina, verdiepte me in van alles om mezelf op die manier van alles aan te leren over het runnen van een webshop. Al doende leer je dus! 

Na een half jaar, had ik zoveel informatie ingewonnen over content, hoe trek je mensen naar je webshop, wat heb je daar voor nodig, wat moet je doen vond ik dat de webshopsite van toen mij dat niet meer kon bieden. En ook weer zo impulsief als ik kan zijn wilde ik een nieuwe website. Ik ging mij verdiepen in welke website mij dat wel kon bieden en zo kwam ik bij de huidige website terecht. Opnieuw moest ik het wiel opnieuw uitvinden, want bij deze website zat het technisch allemaal anders in elkaar. Maar zo gemotiveerd en leuk als ik dat vind, ging ik dat gewoon doen. Ik viel, stond op en probeerde het nog een keer. Want eerlijk is eerlijk, ik vond het ook echt wel moeilijk om het technisch goed in elkaar te zetten. En nu ik dat onder de knie heb, draait het wiel lekker soepel.

Producten, welke producten ga je dan verkopen? Wat ik vooral voor de meeste producten heel belangrijk vindt, is dat de producten die ik verkoop duurzaam zijn, positief bijdraagt aan de ontwikkeling van kinderen, je ook daadwerkelijk iets aan het product heb, dat het gewoon goed is en dat je ook weet en dan met name de handgemaakte producten dat daar heel veel liefde in zit en het met ontzettend veel plezier gemaakt is. 

Ik vind het leuk om op veel vlakken creatief bezig te zijn. In de soms zeer pittige thuissituatie en naast mijn huidige baan is de webshop voor mij echt ontspanning. Ik geniet er zo van om dingen te ontwerpen, te maken, pakketjes in te pakken en zelfs op de post doen vind ik leuk. Dan loop ik me toch een potje trots naar het postNL loket toe. 

Ik vind het enorm leuk om te zien dat steeds meer mensen de webshop weten te vinden en ik hoop dat ik mag blijven groeien. Nog meer mensen blij te mogen maken en met net zoveel liefde en plezier producten te mogen blijven maken, in te pakken en te versturen! 

Liefs! 

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.