Hoe maak ik het ledikant op?

Hoe maak ik het ledikant op?


Hoe maak ik het ledikantje op?

Je baby slaapt het lekkerste als zijn of haar bedje goed en comfortabel is opgemaakt. Ik kan me voorstellen dat als je voor het eerst een kindje krijgt dit misschien nog lastig vindt en zoekende bent welke stappen je moet volgen om het bedje op de juiste manier op te maken.

We leggen het jou hieronder stap voor stap uit.

Volg deze 5 stappen.
Het bedje van jouw kleintje maak je met de volgende 5 stappen veilig en comfortabel op.

 

1: Matrasbeschermer.
Je kunt ervoor kiezen om tussen de bedbodem en het matras een matrasbeschermer neer te leggen. Deze zorgt ervoor dat je matras mooi blijft en langer meegaat.

2: Matras.
Op de matrasbeschermer plaats je het matras. Deze moet minimaal 8cm dik zijn. Je baby zal in het begin veel slapen en veel gebruik maken van het matras. Een matras met een minimale dikte van 8cm is nodig om het gewicht van jouw kleintje te kunnen dragen, zonder dat de bedbodem te voelen is.

3: Matrasbeschermer.
Doe om het matras een moltonhoes of een onderlegger om het matras te beschermen. Een baby kan nog weleens spugen of doorlekken, het is dan fijn als het matras goed beschermd is.

4: Hoeslaken.
Plaats vervolgens een katoenen hoeslaken. Kies voor een katoenen hoeslaken omdat deze ademt en warmte reguleert. Katoenen hoeslakens verwarmen als het koud is en koelt wanneer het warm is.

5: Kort en strak.
Maak het bedje kort en strak op met een laken en een deken van katoen. Zorg ervoor dat je baby met zijn voetjes zover mogelijk tegen de onderkant van het bedje liggen en het beddengoed tot aan de schouders van jouw kleintje komt.  Zorg dat je het beddengoed aan de zijkant strak kan instoppen. Dit voorkomt dat jouw kleintje onder het beddengoed terecht komt en zichzelf daar wellicht niet zelf onder vandaan krijgt. Door het bedje strak op te maken slaapt jouw kindje veilig en ervaart het een gevoel van geborgenheid.

Tip:
Leg op het hoeslaken een hydrofiele luier. Vouw deze in een punt zodat je twee lagen krijgt. Wanneer je kindje spuugt hoef je niet meteen het hoeslaken te vervangen, dit scheelt je een hoop was wat beter is voor het milieu.