Maattabel


In de eerste maanden groeit jouw kleintje erg hard en ik kan me voorstellen dat het vooral als nieuwe ouders lastig is om te bepalen welke kledingmaat jouw kleintje precies nodig heeft.

Een maattabel kan jullie als nieuwe ouders een houvast geven hoelang jouw kleintje ongeveer met kleding zal doen en wanneer het tijd is op lekker te gaan shoppen omdat een nieuwe kledingmaat in zicht komt.

Wat belangrijk is om te onthouden is dat kledingmaten per merk kunnen verschillen. Zo valt het ene kledingmerk groter uit en het andere kledingmerk juist kleiner. Het kan ook zo zijn dat jouw kleintje harder of juist minder hard groeit waardoor het sneller of minder snel toe is aan de volgende kledingmaat.

Little May | Baby&kind heeft voor jou een handig overzicht gemaakt waarin je alle maten terug kunt vinden t/m 24 maanden.

Leeftijd

Kledingmaat

Prematuur 44
0-1 maand 50
1-2 maanden 56
2-4 maanden 62
4-6 maanden 68
6-9 maanden 74
9-12 maanden 80
12-18 maanden 86
18-24 maanden

92

 

Een slaapzak is een echte musthave voor jouw kleintje. Een slaapzak biedt een warme, veilige plek met genoeg ruimte voor de beentjes om te kunnen trappelen. Zodra jouw kleintje meer gaat bewegen in zijn slaap en niet meer onder een dekentje blijft liggen zorgt de slaapzak voor een veilige en warme manier van slapen.

Je hebt veel verschillende soorten slaapzakken zoals: Winter, zomer en 4-seizoensslaapzakken. Het is dus per seizoen verschillend welke slaapzak je kiest, maar het allerbelangrijkste is dat je de juiste maat voor jouw kleintje kiest. In een te grote slaapzak kan jouw kleintje wegzakken en verstrikt raken. In een te kleine slaapzak zal jouw kleintje niet genoeg ruimte hebben om te bewegen.
Een goede passende slaapzak is dus het allerbelangrijkste om jouw kindje zo veilig mogelijk te laten slapen.

Little May | Baby&kind heeft voor jou een handig overzicht gemaakt waarin je alle maten terug kunt vinden t/m 24 maanden.

Leeftijd Maat slaapzak
0-3 maanden 60 cm
3-6 maanden 70 cm
6-12 maanden 80 cm
12-18 maanden 90 cm
18-24 maanden 110 cm